Én dårlig uke er alt som skal til

 

Det har vært litt av en jubelsesong for Pep Guardiola og Manchester City, men tre strake tap i begynnelsen av april har lagt en aldri så liten demper på sesongen. For tre måneder siden var de fleste enige om at City kunne vinne samtlige fire titler, men nå må de nøye seg med Ligacupen og Premier League.

Dette er selvsagt ikke et dårlig utbytte, men det er ikke til å legge skjul på at Citys ambisiøse og rike eier hadde sett for seg at mesterligatittelen skulle havne på Etihad denne sesongen. Det er nemlig denne turneringen som betyr mest for de oversjøiske eierne av engelske lag, men Guardiola har dessverre ikke nådd helt opp siden 2011.

Det ble ingen jubel på City-fansen denne sesongen.

(CC BY 2.0) av stella_gonzales2003

Guardiola sliter i Europa

En del av auraen er derfor i ferd med å forsvinne rundt Guardiolas prestasjoner i Europa, og et godt odds tips er at Guardiola muligens justerer taktikken litt med tanke på de gjenværende Premier League-kampene. Tittelen er nemlig allerede i boks, noe som gir katalaneren muligheten til å teste ut nye formasjoner og kanskje stramme opp forsvaret en smule. Dette er noe flere oddstippere bør vektlegge i sesongavslutningen, siden vi fort kan oppleve flere uvante resultater og lagoppstillinger i kampene til Manchester City.

Liverpool angrep nemlig Citys svakeste punkt i løpet av de to kampene, og med fem baklengs mot Liverpool kan Guardiola egentlig ikke skylde for mye på dommeravgjørelsene, til tross for at flere tvilsomme avgjørelser ikke gikk Citys vei. Vi kan allikevel ikke stikke under en stol at det nå er syv år siden forrige gang Guardiola ledet et lag til Champions League-finalen, og siden 2011 har han bare vunnet 13 av 30 sluttspillkamper.

Ingen taktisk ringrev?

Et annet faktum er at Guardiola de siste sesongene har gjort flere feilaktige taktiske disposisjoner mot lag som Real Madrid, Barcelona, og Liverpool. I årets kvartfinaletap i Mesterligaen kan man med tyngde hevde at Guardiola ble utkonkurrert taktisk av Jürgen Klopp, som lyktes med å finne de defensive svakhetene i katalanerens strategi. I hjemmekampen mot Liverpool var det knapt en defensiv spiller på banen, og laget hans ble derfor til slutt straffet mot et så kontringssterkt lag som Liverpool. Derfor er vi ganske sikre på at City kommer til å forsterke den defensive delen av stallen sin denne sommeren.

Liverpools manager tok innersvingen på Guardiola.

(CC BY-ND 2.0) av ausmpott_

Forvent nye krumspring på sommerens overgangsmarked

Klubbens eiere har nemlig nok av penger, og Guardiola har fortsatt en aura som gjør at de fleste av verdens toppspillere ønsker å spille for ham. Dette fører til at City kan hente spillere fra den øverste hyllen. Midtbanespillerne Isco og Jorginho fra Real Madrid og Napoli ryktes å være på vei, og forhåpentligvis kan disse styrke balansen i laget og stramme opp den defensive strukturen. Gode midtstoppere vokser allikevel ikke på trær, og det blir spennende å se om laget kan hente inn en erstatter for Vincent Kompany som både begynner å trekke på årene og er mye skadeplaget. Guardiola kan uansett trøste seg med at vingbacken Benjamin Mendy snart er tilbake fra skade, og dette blir nesten som en ny signering å regne, siden franskmannen mistet nesten hele denne sesongen.

 

Premier League

Serie A

Primera Division