Ventetiden er over

August er alltid blant favorittmånedene til anglofile nordmenn, siden fotballen begynner å rulle igjen på balløya. Engelsk fotball er enormt populær i Norge, og fotballgale nordmenn gleder seg til å følge gulldramaet i Premier League de neste ni månedene.

Denne sesongen ligger det nemlig an til å bli tidenes gulldrama. Bookmakerne er nemlig samstemte i at de to Manchester-klubbene kommer til å kjempe med Chelsea om gullet. Bak der blir det en knallhard kamp mellom Liverpool, Tottenham og Arsenal om den siste Champions League-plassen, men kan vi få en overraskelse også denne sesongen?

City er favoritt

Manchester City må allikevel tåle et ganske så solid favorittstempel, og Mr Green gir 2,80 i odds på at Guardiola innfrir forventningene og bringer gullet hjem til Etihad. United og Chelsea står til henholdsvis 4,33 og 4,50 i odds for å vinne Premier League, men City må allikevel tåle et ganske klart favorittstempel basert på klubbens tunge investeringer denne sommeren. Guardiola har brukt godt over 2 milliarder kroner på nye spillere, noe som betyr at eierne ikke kommer til å akseptere en like svak sesong som i fjor. City slet voldsomt defensivt forrige sesong, og Guardiola har tatt tak i dette problemet ved å hente inn en ny keeper og nesten et helt nytt forsvar.

Mourinho holder kortene tett til brystet

Oddsen på United-gull har sunket noe i markedet den siste tiden etter at det ble klart at Nemanja Matic gjenforenes med Mourinho. Serberen kommer garantert til å tilføre mer trøkk på Uniteds midtbane, samtidig som det gir mer frihet til viktige offensive spillere som Paul Pogba og Anthony Martial. På topp forventes det at Romelu Lukaku scorer minst 20 mål denne sesongen, men det stilles allikevel en del spørsmålstegn om Uniteds forsvar. Svenske Victor Lindelöf har ikke framstått som noen forsvarsklippe i treningskampene, og et for svakt forsvar kan ende opp med å koste United tittelen.

 

Ringreven Mourinho har nok pønsket ut en plan for hvordan United skal gå helt til topps igjen.

 “José Mourinho” by Aleksandr Oslpov (CC BY-SA 2.0)

Blir Conte ut sesongen?

Det har vært en del uro hos tittelforsvarer Chelsea denne sommeren, men hovedstadslaget ser ut til å ha oppgradert både på midtbanen og spissplassen. Bakayoko ble kjøpt fra Monaco for å erstatte Matic på midtbanen mens spissen Morata kommer fra Real Madrid for å erstatte urokråka Diego Costa. På papiret virker dette som to oppgraderinger, men det er viktig å huske på at ingen av disse spillerne har Premier League-erfaring. Hvis de flopper henger plutselig manager Antonio Conte i en tynn tråd, ettersom det denne sommeren har vært en del gnisninger mellom ham og styret i klubben.

Kan Liverpool, Tottenham eller Arsenal blande seg inn i gullkampen?

Med full klaff kan alle disse utfordre de tre storfavorittene, men da må de ha mange marginer med seg. For å kunne være med i tetstriden utover våren er det nesten en forutsetning at de forsvinner ut av Europacupene i desember. Både Liverpool og Tottenham har slitt på overgangsmarkedet, mens Arsenal sliter med uro både i spillerstallen og blant tilhengerne. Dette kan føre til at vi til og med får en overraskelse, og at en av de mindre klubbene plutselig begynner å utfordre de store klubbene igjen, noe som garantert vil være bra for Premier League på lang sikt.

 

Premier League

Serie A

Primera Division