Blir det medaljekamp?

Sommerferien har lagt seg over Nadderud, og Stabæk har inntatt en flott sjetteplass på tabellen i Eliteserien. Vi skal innrømme at vi var en smule usikre på årets lag før sesongen sparket i gang, men så langt har de blå gjort alle dystre forhåndstips til skamme.

Stabæk snuser for øyeblikket på medaljekampen, og det er bare tre poeng opp til Molde på tredjeplass. Rosenborg glemmer vi, ettersom trønderne opererer i en annen galakse enn de andre klubbene i serien. Det bør allikevel være fullt mulig å kunne ta kampen opp mot de andre lagene i medaljestriden.

Umulige trøndere

Det er vanskelig å se hvordan Stabæk skal kunne ta opp kampen mot Rosenborg i år og de kommende sesongene.  Dette illustreres blant annet av at bet365 nå gir 1,14 i odds på at seriemesterskapet nok en gang havner på Lerkendal denne høsten. Et håp er at trønderne, mot alle odds, greier å slå Celtic ut av mesterligakvalifiseringen. Dette kan føre til at trøndernes fokus rettes mye mot Europa, noe som kanskje kan føre til et for tett kampprogram. Vi har allikevel ingen tro på at trønderne slår ut Celtic over to kamper. Skottene var tross alt i fjorårets gruppespill, og en deltakelse for Rosenborg i Mesterligaen kommer til å gi trønderne enda større forsprang på de andre lagene i norsk toppfotball.

Sesongen så langt

Til nå har sesongen gått litt i rykk og napp, noe som illustreres av at Stabæk står med syv seire og seks tap på de 17 første kampene. At laget mener alvor i medaljekampen fikk vi bevist før ferien, ettersom Brann ble feid av banen i Bærum. Denne seieren kom godt med etter det katastrofale hjemmetapet for Kristiansund, noe som bare viser at klubben har et stykke å gå før den kan levere stabilt gode resultater over tid. Laget viste blant annet i det målløse oppgjøret mot Rosenborg at det kan få skikk på det defensive spillet, men 30 baklengs på 17 kamper er altfor mye. Sammen med Tromsø har Stabæk sluppet inn flest mål i Eliteserien, og til og med dumpekandidaten Viking har to færre baklengs enn Bærums stolthet. 

Blir det mer Stabæk-jubel denne høsten?

Bilde: Paul Chaffey

Kommer laget raskt ut av startblokkene?

Nøkkelen til å fortsatt være med i medaljekampen ligger selvsagt i at laget får en god start på høstsesongen. Den første kampen i august er hjemme på Nadderud mot Sandefjord, og laget har således en ypperlig anledning til å vise at det kan hanske bedre med dumpekandidatene i høstsesongen. Høstens første bortekamp er en vrien nøtt i Haugesund. Dette blir et helt åpent oppgjør, men denne FKH-årgangen virker å være blant de svakeste på lenge, til tross for at de slo Rosenborg på Haugesund stadion tidligere denne sesongen. 

Greier laget fire poeng på disse to kampene er bordet dekket for en ordentlig medaljekamp når Molde kommer til Bærum 20. august. Moldenserne har langt større ressurser enn Stabæk, men forhåpentligvis kan hjemmelaget gi blærete moldensere kamp til døren. Det blir allikevel vanskelig å holde følge utover hele høsten, men tre poeng i dette oppgjøret ser til at Stabæk har et godt utgangspunkt til å være med i høstens medaljekamp.

 

Premier League

Serie A

Primera Division