Southampton ser til Argentina

Southampton er en av de mest veldrevne klubbene i Premier League, men forrige sesong oppsto det en del murring på den ellers så harmoniske sørkysten. Dette til tross for at laget ble best av resten på en åttendeplass. 

Fotballen som ble spilt var allikevel av en såpass laber kvalitet at hjemmepublikummet vendte seg stadig mer mot manageren Claude Puel i løpet av sesongen. Franskmannen ble regelrett pepet ut i den siste hjemmekampen, og det var derfor bare et tidsspørsmål før en ny mann var på plass i sjefsstolen. 

En plass på øvre halvdel er realistisk 

Valget falt til slutt på argentineren Mauricio Pellegrino som kommer fra spanske Alaves som kan sies å være en klubb rundt samme nivå som Southampton. Han bringer også med seg erfaring fra Premier League i kraft av å ha vært assistenten til Rafa Benitez i Liverpool. Dette er riktig nok for ti år siden, men du får allikevel gode fotball odds på å tippe at Southampton ikke klarer en ny plassering i topp ti den kommende sesongen. I skrivende stund får du 1,53 i odds på å tippe at de ender på øvre halvdel, mens du får 2,50 på å tippe en plass fra 11 til 20. Pellegrino virker å ha klokkertro på prosjektet, og uttalte at fotballfilosofien hans kommer til å passe godt i klubben. Både klubbens ledelse og tilhengere setter blant annet et krav om at den offensive delen av spillet forbedres. Forrige sesong lagde Southampton bare 41 mål på 38 kamper i Premier League, noe som var en av hovedårsakene til at Puel måtte forlate sjefsstolen.

 

Forsvinner de mørke skyene fra St Mary’s denne sesongen?

Bilde: Mike Beales

Mange om beinet

Årets sesong inneholder mange lag fra sørkysten, etter at også Brighton endelig klarte å sikre seg en direkte opprykksplass. Fansen kan derfor se fram til lokaloppgjør mot både Chris Hughtons menn og Bournemouth. Det blir allikevel vanskelig for Southampton å ta opp kampen mot de pengesterke klubbene. Avstanden til Everton på syvendeplass var nemlig hele 16 poeng, og opp til de seks store er det enda lengre å gå. Southampton har de siste årene vært offer for sin egen suksess, ettersom at flere av de beste spillerne har forlatt klubben og gått til en av de store klubbene. Det merkelige i den sammenhengen er at få av karrierene til disse spillerne har skutt noe særlig fart etter at de forlot sørkysten.

Blir Van Dijk? 

Mye av laget er bygget opp rundt denne nederlandske forsvarsspilleren, og det blir et realt slag i ansiktet hvis han også forsvinner ut portene denne sommeren. Det ryktes at han ønsker seg til en større klubb, og både Liverpool og Chelsea har uttrykt interesse. Liverpool har allikevel måtte distansere seg noe fra en eventuell handel de siste ukene, ettersom Southampton har klaget Anfield-klubbens framgangsmåte i saken inn til FA. Laget fra Merseyside har hentet flere spillere fra Southampton de siste sesongene, men det er vel bare Adam Lallana som kan klassifiseres som et vellykket kjøp. Chelsea er derfor i øyeblikket knappe favoritter til å sikre seg nederlenderens signatur, men det er godt mulig han blir enig om å ta en sesong til på St. Mary’s for å så bli solgt til en Champion League-klubb neste sommer.

 

Premier League

Serie A

Primera Division