Tar Chelsea «the double»?

Fredag ble litt av en jubelkveld for Chelsea, ettersom de blåkledde fra London sikret seg nok et seriemesterskap i bortekampen mot West Bromwich. Seieren satt langt inne, men Antonio Contes menn kunne til slutt slippe jubelen løs og glede seg over et velfortjent seriegull.

Conte har dermed muligheten til å hvile alle de beste spillerne sine fram mot finalen mot byrival Arsenal 27. mai. Arsenals manager, Arsene Wenger, blir derimot nødt til å kjøre med fullt mannskap i håp om å kapre en mesterligaplass, noe som sannsynligvis ikke kommer til å skje denne sesongen.

Chelsea er klare favoritter

Chelsea går inn i oppgjøret mer uthvilt og bedre samspilt, og dette reflekteres også i tilbudene man får fra bookmakerne. Flere veteraner innen spill på nettet har uttrykt en viss forbauselse og glede over at man får hele 4,00 i odds på at Arsenal skal gå seirende ut av oppgjøret etter ordinær tid. Wenger uttalte nylig til pressen at en triumf i FA-cupen ikke er tilfredsstillende hvis Arsenal ikke greier topp 4 i Premier League, men i ligaen er de dessverre avhengig av at Liverpool eller Manchester City snubler på målstreken. En ny Chelsea-triumf gir på sin side 1,95 ganger pengene, mens du får 3,50 i odds på å tippe at kampen går til ekstraomganger. Dette har skjedd i to av de tre siste finalene, blant annet når Arsenal vant mot Hull for tre år siden.


Arsene Wenger har hatt mye hodebry denne sesongen.

Bilde: Ronnie Macdonald

Lagene er jevnere enn oddsen tilsier

Man skal allikevel ikke la seg blende for mye av oddsen som tilbys. Arsenal er nemlig i stand til å Chelsea oftere enn én av fire ganger, noe de blant annet viste i lagenes første oppgjør i Premier League denne sesongen. Dette nederlaget var allikevel katalysatoren som fikk Conte til å endre Chelseas formasjon, noe som førte til at laget hans vant 13 strake seriekamper. Begge lagene har vist fin form i sesongavslutningen, og vinnerskaller som Alexis Sánchez og Diego Costa kommer garantert til å sørge for høy temperatur på banen. I tillegg blir det interessant å se om Fabregas får tillit fra start mot gamle lagkamerater Dette kan forøvrig bli avskjedskampen til både Costa og Sánchez. Kroppsspråket til Sánchez har denne sesongen ikke vært til å misforstå, og det ligger i kortene at Costa forsvinner til en lukrativ kontrakt i kinesisk fotball.

Blir Wenger og Conte værende?

Det knytter seg også mye usikkerhet rundt managerne til de to klubbene. Wenger har fått mye kritikk fra media og Arsenals tilhengere denne sesongen, og har vist flere tegn på at han er forbigått taktisk av langt mer yngre og dynamiske managere. En triumf i FA-cupen kan allikevel være det som utløser enda en sesong med Wenger på Emirates. Conte har på sin side fortsatt familien sin i Italia, og det ryktes at nyrike Inter Milano er meget interessert i å skaffe seg italienerens tjenester neste sesong. Chelsea har svart med en ny og forbedret kontrakt, og det spørs om Conte kan motstå fristelsen ved å lede de nybakte seriemesterne i neste sesongs Champions League.

 

Premier League

Serie A

Primera Division