Nedtur for Leicester

 

Ting har ikke gått helt på skinner for Leicester denne sesongen, og Claudio Ranieris menn har ikke klart å følge opp forrige sesongs sensasjonelle seriegull på en særlig god måte. I skrivende stund ligger The Foxes på 15. plass i serien, og det er bare tre poeng ned til Sunderland på direkte nedrykk. 

I Champions League har derimot tingene gått langt bedre, og laget skal måle krefter mot spanske Sevilla i åttedelsfinalen. Leicester bør nok nyte dette eventyret så lenge de kan, ettersom de store klubbene ser ut til å ha fått fart på sakene igjen i Premier League. Det kan derfor bli lenge til neste gang Leicester får muligheten til å spise kirsebær med de store ute i Europa.

Champions League har tatt mye fokus

Det er ikke til å stikke under en stol at Leicesters debutsesong i Europas gjeveste klubbturnering har tatt mye av fokuset denne sesongen, og de siste nyhetene og oppdaterte odds fra fotballens verden finner du her: http://extra.bet365.com/news/nn/Fotball/. Spesielt på bortebane har det gått trått for Ranieris menn, og laget hans hare fått med seg to bortepoeng i ligaen. Du får allikevel god odds på at Leicester rykker ned. Laget har såpass mye kvalitet at det kommer til å være en stor overraskelse hvis det blander seg inn i bunnstriden i Premier League. Årets sesong virker derfor å bli en mellomsesong for Leicester, men de store inntektene klubben nå får gjør at den står godt rustet til å utfordre de store klubbene i framtiden.

 

Leicester kommer ikke til å heve Premier League-pokalen denne sesongen.

Bilde: Peter Woodentop

Fjorårets nøkkelspillere er ute av form 

Leicesters skuffende resultater i Premier League skyldes i hovedsak to faktorer. Den første er salget av midtbanemotoren N'Golo Kanté, som var motoren i laget forrige sesong. Franskmannens arbeidskapasitet har vært et stort savn denne sesongen, og Leicester har så langt ikke klart å finne noen som kan fylle skoene hans. I tillegg har forrige sesongs store stjernespillere som Jamie Vardy og Riyad Mahrez ikke klart å følge opp i den første sesonghalvdelen. Mahrez har vært en skygge av seg selv, mens Jamie Vardy gikk hele 10 kamper uten å finne veien til nettmaskene. Mange trodde at det nylige hat-tricket hans mot Manchester City representerte et vendepunkt, men i stedet ble han utvist i helgens kamp mot Stoke.  

Var Stoke-kampen et vendepunkt?

Den utvisningen var i strengeste laget, og Leicester har allerede bestemt seg for å anke avgjørelsen. Kanskje kan Stoke-kampen vise seg å være et vendepunkt? Laget hentet tross alt opp to mål med én mann mindre på banen, og viste med det en glød og kampvilje som det nok har manglet en del av denne sesongen. I tillegg legger motstanderne opp mye av spillet etter Leicester, og det er sjelden de kan benytte seg av fjorårets suksessformel. Unntaket var kampen mot Manchester City, hvor det høye presset førte til at Guardiolas pasningsglade lag begikk flere defensive feil. Claudio Ranieri har allikevel mye å jobbe med framover for å hindre at forrige sesongs mesterskap ikke skal gå inn i historien som en engangsforeteelse.

 

Premier League

Serie A

Primera Division